fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

sl1 2

Kako je ranije najavljeno, jučer je Povjerenstvo Grada Slavonskog Broda, u prepunoj gradskoj vijećnici javno otvorilo ponude za davanje u najam novih gradskih stanova za mlade obitelji s mogućnošću otkupa. Nakon što je predsjednica Povjerenstva Kristina Radić upoznala ponuditelje s procedurom, započelo se s otvaranjem pristiglih ponuda kojih je bilo čak 55. Narednih će dana uslijediti dodatna provjera pristigle dokumentacije svih ponuditelja kako bi se složila konačna lista onih obitelji koje su dobile stanove. 

Podsjetimo, krajem siječnja Grad Slavonski Brod raspisao je natječaj za najam novih dvanaest stanova za mlade obitelji, s mogućnošću otkupa nakon 10 godina. Riječ je o šest dvosobnih (49,29 kvadratnih metara) i šest trosobnih stanova (59,89 kvadratnih metara) u Ulici Vida Došena, a vrijednost projekta iznosi 5,7 milijuna kuna. Na natječaj su se mogle prijaviti mlade obitelji u bračnoj i izvanbračnoj zajednici te samohrani roditelji (do 45 godina).

Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi gradski stanovi u prve dvije zgrade useljeni. Svi stanovi imaju pripadajuće parkirno mjesto. Obje zgrade imaju energetski certifikat - razred B, što znači da je riječ o odlično izoliranim objektima koji omogućuju manju potrošnju toplinske energije, a samim tim i znatno manje troškove za mlade obitelji. 

Naime, Grad Slavonski Brod već godinama izdvaja značajna proračunska sredstva namijenjena provođenju mjera, programa i projekata kojima se za mlade obitelji nastoje stvoriti što bolji uvjeti života, a demografske mjere poput ovih, dobile su zaista pozitivne povratne reakcije građana.

sl1_1.jpg sl1_2.jpg sl1_3.jpg