fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

msl

Na lokaciji novih stanova u Ulici Vida Došena u Slavonskom Brodu danas je 12 mladih obitelji potpisalo ugovor za najam stanova za mlade obitelji uz mogućnost otkupa temeljem ranije objavljenog natječaja.

Grad Slavonski Brod iskazuje zadovoljstvo što su mlade obitelji u bračnoj i izvanbračnoj zajednici te samohrani roditelji (do 45 godina) pokazali veliki interes i odazvali se za ovaj gradski projekt u cilju pomaganja prilikom rješavanja problema stambenog pitanja.

Podsjetimo, krajem siječnja Grad Slavonski Brod raspisao je natječaj za najam novih dvanaest stanova za mlade obitelji, s mogućnošću otkupa nakon 10 godina. Riječ je o šest dvosobnih (49,29 kvadratnih metara) i šest trosobnih stanova (59,89 kvadratnih metara) u Ulici Vida Došena, a vrijednost projekta iznosi 5,7 milijuna kuna. 

Slavonski Brod je jedini grad u Hrvatskoj koji je ponudio ovakav projekt mladim obiteljima kako bi im pomogao u rješavanju stambenog pitanja na za njih povoljniji način, a da su oni prepoznali njegovu vrijednost potvrđuje i podatak da su svi raspoloživi gradski stanovi u prve dvije zgrade useljeni. Svi stanovi imaju pripadajuće parkirno mjesto. Obje zgrade imaju energetski certifikat - razred B, što znači da je riječ o odlično izoliranim objektima koji omogućuju manju potrošnju toplinske energije, a samim tim i znatno manje troškove za mlade obitelji. 

Naime, Grad Slavonski Brod već godinama izdvaja značajna proračunska sredstva namijenjena provođenju mjera, programa i projekata kojima se za mlade obitelji nastoje stvoriti što bolji uvjeti života, a demografske mjere poput ovih, dobile su zaista pozitivne povratne reakcije građana.

aaa.JPG ccc.JPG ccccc.JPG

eee.JPG ffff.JPG gggg.JPG

hhhhhh.JPG jjjjjj.JPG kkkkkkk.JPG

lll.JPG msl.JPG nnn.JPG

nnnnn.JPG nnnnnn.JPG