Ispis
Kategorija: Vijesti

perspektiva face resize

Jeste li nezaposleni, a želite usvojiti nova znanja, vještine i postati konkurentniji na tržištu rada? Iskoristite priliku i prijavite se na projekt „Perspektiva – Povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba u Slavonskom Brodu“!

Imajući na umu da se veliki potencijal kvalitetne radne snage krije među radno sposobnim, ali neaktivnim osobama koji se ne nalaze na burzi HZZ-a, Grad Slavonski Brod aktivirao je Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod te udruge HVIDR-a Slavonski Brod i Romsku organizaciju mladih Hrvatske u zajednički projekt kako bi isti animirali svoje korisnike, članove i njihove obitelji za socijalno uključivanje i zapošljavanje. Naime, ovom metodom otkrivaju se novi kanali komunikacije i pristupa prema nezaposlenim osobama, a pogotovo onim najjače pogođenim rizikom socijalne isključenosti.

Svrha ovoga projekta je otvoriti nove perspektive za zapošljavanje i socijalno uključivanje za 50 nezaposlenih osoba s urbanog područja Grada Slavonskog Broda kroz jačanje novih stručnih znanja te osobnih vještina.

U projekt se uključuju ciljane skupine ljudi: 10 pripadnika Romske nacionalne manjine, 5 osoba s invaliditetom te 35 dugotrajno nezaposlenih osoba.

Također, u projekt se uključuje ukupno 15 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina.

Kroz programe obrazovanja, usavršavanja doškolovanja i ciljanje programe dodatnih mekih/transverzalnih vještina ojačat će se stručna znanja i vještine 50 nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina i pridonijet će se njihovoj socijalnoj uključenosti i povećanju njihove zapošljivosti. Nakon završetka projekta tržištu rada na raspolaganju će stajati 50 stručnih osoba čija znanja odgovaraju potrebama tržišta rada i baziraju se na teorijskoj i praktičnoj izobrazbi. Nadalje, pripadnici ciljane skupine projekta bit će osnaženi karakteri s primjerenim mekim i transverzalnim vještinama koji uživaju podršku stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina te su idealni kandidati za zapošljavanje.

Ukoliko ste pripadnici marginaliziranih skupina ljudi, nezaposleni i želite se usavršavati prijavite se na projekt Perspektiva na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a za sva dodatna pitanja možete se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Gradske uprave u Slavonskom Brodu na broj 217 – 086.

Prilikom prijave potrebno dostaviti:

Za podskupinu ciljane skupine osoba romske nacionalne manjine:

  • potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a ili, ukoliko osoba nije u evidenciji

HZZ-a, Izjava osobe da nije redovit učenik ili student te da nema posao, a raspoloživa je za posao i aktivno traži posao i

  • Izjava osobe o pripadnosti nacionalnoj manjini.

Za podskupinu ciljane skupine osoba s invaliditetom:

  • potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a ili, ukoliko osoba nije u evidenciji HZZ-a, Izjava osobe da nije redovit učenik ili student te da nema posao, a raspoloživa je za posao i aktivno traži posao i
  • nalaz, rješenje ili mišljenje relevantnog tijela vještačenja o vrsti oštećenja ili potvrda o upisu u Hrvatski registar osoba s invaliditetom.

Za podskupinu ciljane skupine dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci):

  • Ukoliko su u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a – potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a iz koje je vidljiva nezaposlenost duža od 6 odnosno 12 mjeseci ili
  • Ukoliko nisu u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a – izjava osobe da nije redovit učenik ili student te da nema posao, raspoloživa je za posao i aktivno traži posao treba sadržavati informaciju o razdoblju nezaposlenosti (iznad 6 odnosno iznad 12 mjeseci) i osobna iskaznica; ili ispis iz e-radne knjižice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Interes Grada Slavonskog Broda za provedbu ovog projekta leži u želji da ostvari gospodarski razvitak uz smanjenje stope nezaposlenosti odnosno povećanje stope zaposlenosti lokalnog stanovništva. Uzimajući u obzir zabrinjavajući odljev mladih radi zaposlenja u inozemstvu s jedne strane te s druge strane prijetnju lokalnih tvrtki za uvozom radne snage, Grad želi kreirati povoljno okruženje za život, rad i poslovanje.

Ukupna vrijednost projekta je 1.489.910,52 kn od toga je iznos EU potpore 1.489.910,52 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 13.3.2020. do 13.03.2022. godine.

Napomena: Svi programi uključeni u projekt besplatni su za njegove korisnike.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice:

 projekt resize

 Korisnik:

 

         

  Grad Slavonski Brod 

 

Projektni partneri: 

             

 Partner u pripremi i provedbi projekta: