Ispis
Kategorija: Vijesti

U sklopu modernizacije i energetske obnove javne rasvjete na području grada Slavonskog Broda, donosimo presjek radova na zamjeni postojećih i ugradnji novih LED svjetiljki.

U utorak, 16. lipnja izvedeni su radovi na ugradnji energetski učinkovite i ekološke LED javne rasvjete na sljedećim lokacijama: Bosutska ulica, Koranska ulica, Kupska ulica, Dravska ulica, Dunavska ulica, Ulica braće Damira i Davora Keve, Ulica Jakova Gotovca, dio Ulice Mihovila Pavlinovića, dio ulice Ivana Belostenca, dio Ulice Bartola Kašića, Posavska ulica, Splitska ulica, Trogirska ulica, Omiška ulica te Imotska ulica.

Ovisno o vremenskim prilikama, danas se nastavljaju radovi na zamjeni u sljedećim ulicama: Županjska ulica, dio Plitvičke ulice, dio Ulice Mihovila Pavlinovića, Ulica don Ive Prodana, Ulica Franje Maričevića i Naselje biskupa Ćirila Kosa.

Uz spomenute radove na zamjeni postojećih i ugradnji novih LED svjetiljki, izveli su se i radovi na saniranju postojećih rasvjetnih mjesta, odnosno zamjeni dotrajalih stupova, betonskih temelja, oštećenih kabela i dotrajalih razdjelnika u Vukovarskoj ulici, Šetalištu Braće Radić, Ulici Stjepana Marjanovića i Ulici Matije Gupca. U četiri navedene ulice montirat će se privremene svjetiljke kako ulice ne bi bile u mraku, sve dok ne stigne nova pošiljka LED svjetiljki nakon čega će se izvršiti zamjena.

Grad Slavonski Brod je sklopio Ugovor o kreditu s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, zastupanog temeljem punomoći po Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak. Ugovor o kreditu sklopljen je na temelju Programa kreditiranja „ESIF Krediti za javnu rasvjetu“. „ESIF Krediti za javnu rasvjetu“ je financijski instrument za koji su sredstva osigurana iz sredstava Europske unije, iz Strukturnih i investicijskih fondova, odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., »Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije«, s ciljem povećanja učinkovitosti sustava javne rasvjete.

 

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog Fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija.