Ispis
Kategorija: Vijesti

ljeto u brodu   gotovo resize

Grad Slavonski Brod već dvadeset i petu godinu zaredom, tijekom ljetnih školskih praznika, priprema programe za djecu i mlade našega grada u sklopu „Ljeta u Brodu“. U suradnji s brodskim udrugama, organizirani su raznovrsni ljetni rekreativno-zabavni sadržaji i brojne zanimljive aktivnosti. Nositelji programa su Zajednica sportskih udruga i Zajednica tehničke kulture Grada Slavonskog Broda.

Cilj ovoga programa je organizirano i osmišljeno provođenje slobodnog vremena djece i mladeži tijekom školskih praznika. Djeca i mladi će uz stručno vođenje i nadzor imati priliku unaprjeđivati svoje sposobnosti, znanja i vještine, stjecati pozitivne sportske navike i time učiti o zdravom načinu života, moći će i stjecati brojna prijateljstva, učiti, vježbati, a sve to kroz različite aktivnosti i uz mnogo zabave.

Naime, Zajednica sportskih udruga Grada Slavonskog Broda, zajedno sa Savezom sportske rekreacije "Sport za sve" i ove godine provest će niz sportskih aktivnosti namijenjenih prvenstveno mladima na području Grada. Škola kajaka, odbojke, karatea, taekwondo-a, rukometa samo je jedan dio sadržaja u kojemu će besplatno tijekom srpnja i kolovoza moći sudjelovati naši najmlađi sugrađani. Osim za naše najmlađe i ove godine organizirat će se sportsko rekreativne aktivnosti i za nešto starije građane.

S obzirom da Zajednica, kroz svoj program, najvećim dijelom promovira sport djece i mladeži, a želja je kroz „Ljeto u Brodu“ potaknuti djecu da se bave sportom te da i nakon završetka programa ostanu i dalje u sportu.
U sklopu „Ljeta u Brodu“, Zajednica tehničke kulture organizirala je brojne radionice, a samo neke od njih su modelarska radionica, origami radionica, škola animiranog filma, SF filmski maraton, radioamaterske radionice, itd. gdje će djeca i mladi moći usvajati nova znanja, usavršavati već postojeća znanja te razvijati svoje vještine i sposobnosti uz mnogo zabave.

U programe "Ljeto u Brodu 2020." aktivno se mogu uključiti djeca i mladi s područja grada, a svi sadržaji su besplatni. 

Program ovogodišnjeg "Ljeta u Brodu" možete pronaći na poveznici.