Ispis
Kategorija: Vijesti

Radovi na zamjeni postojećih i ugradnji novih LED svjetiljki se nastavljaju, a danas se radi na zamjeni svjetiljki na u Naselju Hrvatskih branitelja, dijelu Radničke ulice, Naselju Čaplja IV i u Ulici Stjepana Radića. Također, planirano je i bojanje stupova javne rasvjete na Šetalištu Braće Radić i u Vukovarskoj ulici.

Od početka izvođenja radova sve do utorka, 23. lipnja 2020, izvedeni su radovi na ugradnji energetski učinkovite i ekološke LED javne rasvjete na sljedećim lokacijama: Bosutska ulica, Koranska ulica, Kupska ulica, Dravska ulica, Dunavska ulica, Ulica braće Damira i Davora Keve, Ulica Jakova Gotovca, dio Ulice Mihovila Pavlinovića, dio ulice Ivana Belostenca, dio Ulice Bartola Kašića, Posavska ulica, Splitska ulica, Trogirska ulica, Omiška ulica, Imotska ulica, Županjska ulica, dio Ulice Alojzija Stepinca, Plitvička ulica, Ulica don Ive Prodana, Ulica Franje Maričevića, Naselje biskupa Ćirila Kosa, Naselje Josipa Franka, Ulica Matije Vlačića Ilirika, Ninska ulica, Ulica Julija Domca, Ulica Josipa Lovretića, Bračka ulica, dio Ulice Ivana Gundulića, Ulica Svetog Roka, Ulica Frana Supila, dio Dubrovačke ulice, dio Krbavske ulice, dio Berislavićeve ulice, Ulica Jure Kaštelana, dio Ulice Tadije Smičiklasa, Glogovačka ulica (dio Karašičke ulice), Trg Velike Gospe, Ulica grofa Janka Draškovića i Ulica Pavla Štoosa.

Uz radove na modernizaciji i energetskoj obnovi javne rasvjete na području grada Slavonskog Broda na navedene 42 lokacije ukupne dužine 14.290 m do kraja lipnja 2020. godine izvest će se radovi na zamjeni i dodavanju novih svjetiljki u Ulici Stjepana Radića – od mosta na Savi prema Ulici Augustina Jarića te do k.br. 83 Ulice Stjepana Radića ukupne dužine nove mreže javne rasvjete u iznosu 1600m.

Također, uz radove na zamjeni svjetiljki izvodit će se pripremni radovi u Ulici Nikole Zrinskog te će se na nekoliko lokacija u ulici demontirati stari temelji i stupovi te montirati novi temelji i stupovi.

Grad Slavonski Brod je sklopio Ugovor o kreditu s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, zastupanog temeljem punomoći po Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak. Ugovor o kreditu sklopljen je na temelju Programa kreditiranja „ESIF Krediti za javnu rasvjetu“. „ESIF Krediti za javnu rasvjetu“ je financijski instrument za koji su sredstva osigurana iz sredstava Europske unije, iz Strukturnih i investicijskih fondova, odnosno Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., »Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije«, s ciljem povećanja učinkovitosti sustava javne rasvjete.

mt_ignore
Europska unija
Zajedno do fondova EU
 
 esif

 Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog Fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.