fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

S ciljem jačanja gospodarstva i poduzetništva u Slavonskom Brodu, Grad je započeo s još jednim europskim projektom izgradnje Inovacijskog inkubatora – InnoBROD ukupne vrijednosti 13,8 milijuna kuna.

Radovi izgradnje poduzetničkog inkubatora započeli su u rujnu ove godine na površini od gotovo 2000 m2 i napreduju prema planu. Naime, nakon što su završeni pripremni i zemljani radovi, u tijeku su betonski radovi zgrade. Betonirana je armirano betonska podna ploča i trenutno se izvode radovi armirano betonske konstrukcije građevine, odnosno stupova prizemlja, a zatim slijedi izvođenje armirano betonske ploče stropa. Isto tako, započeli su i radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije, a položeni su i kabeli u zemlji za elektro instalacije.

Podsjetimo, Inovacijski inkubator bit će izgrađen u sklopu Gospodarske zone „Bjeliš-zapad“ i uključuje izgradnju i opremanje poslovne građevine te uspostavu i organizaciju rada Inovacijskog inkubatora koji će stvoriti uvjete za razvoj postojećih i osnivanje novih tvrtki. Poduzetnički inkubator predviđen je za smještaj novoosnovanih malih poduzeća, poduzeća u ranoj fazi razvoja te postojećih tvrtki kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne i administrativne usluge te edukaciju.