fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Nakon što je Autobusni kolodvor Slavonski Brod privremeno izmješten na područje Vukovarske ulice, mogli su se nastaviti i ostali radovi na izgradnji novog objekta Autobusnog kolodvora.

Na gradilištu Autobusnog kolodvora sada je postavljeno uzemljenje u temeljne grede te su ugrađeni čelični stupovi nadstrešnice, što je bio i razlog njegova izmještanja. Kompletna nadstrešnica je i radionički obrađena te je dio nadstrešnice i dovezen na gradilište. Isto tako, u tijeku su i radovi na preuređenju krovišta stare zgrade Autobusnog kolodvora.

U nastavku se očekuju radovi ugradnje ostatka čelične konstrukcije nadstrešnice i svih njezinih elemenata, izgradnja paviljona ispod nadstrešnice i završne obrade ispod nadstrešnice te unutarnji razvod svih instalacija sa spojem na temeljni razvod.

Podsjetimo, rekonstrukcijom i izgradnjom novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu dobit će se funkcionalan, moderan i kvalitetan prostor izgrađen s najmodernijim materijalima i zadovoljavanjem najviših ekoloških standarda. Budući novi objekt Autobusnog kolodvora zadovoljavat će sve potrebe građana i autobusnih prijevoznika te će biti u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću. Ukupna vrijednost radova je 27,1 milijun kuna.

IMG_8983_resize.JPG IMG_8984_resize.JPG IMG_8985_resize.JPG

IMG_8994_resize.JPG IMG_9001_resize.JPG