fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Od prvih je dana, nakon razornog potresa koji je prošloga utorka zadesio područje Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta, Slavonski Brod stavio na raspolaganje potrebne resurse i ponudio svu pomoć stanovnicima tih mjesta. I ovoga puta, brojni su Brođani još jednom pokazali veliko srce i solidarnost kako bi im olakšali posljedice potresa.

Tako su u proteklim danima u Slavonski Brod pristizale prve obitelji čiji su domovi razrušeni  u potresu. Preko 300 osoba iz više od 60 obitelji pronašlo privremeni smještaj upravo u našem gradu koji je postao i domom za nekoliko tek rođene djece.

Najveći broj obitelji je smješten u Naselju Josip Rimac, a Grad Slavonski Brod preko Crvenog križa osigurao im je sve osnovne potrebe kako bi se lakše mogli snaći u novonastalim životnim uvjetima i prebroditi teško razdoblje u kojem se trenutno nalaze.

Dobrodošlicu te pomoć svake vrste, stanovnici iz potresom pogođenih područja će uvijek imati, a u narednom periodu Slavonski Brod pružit će im pomoć i u obnovi te izgradnji razrušenih domova.