fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Nakon ranije donesenih mjera pomoći gospodarskim subjektima na području grada Slavonskog Broda, na izvanrednoj sjednici održanoj 2. veljače 2021., Gradsko vijeće prihvatilo je novi prijedlog gradonačelnika Mirka Duspare o umanjenju plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za mjesece studeni i prosinac 2020. godine te za mjesec siječanj 2021. godine.

Naime, Grad kao vlasnik određenih poslovnih prostora ima zaključene ugovore o zakupu poslovnih prostora s dijelom zakupnika koji nisu obuhvaćeni mjerama potpore države, a pandemija koronavirusa negativno utječe i na njihovo poslovanje uzrokujući pad prometa.
Stoga, zakupnicima poslovnih prostora u vlasništvu grada Slavonskog Broda, kojima temeljem Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesenih nakon 27. studenog 2020. godine nije obustavljen rad i obavljanje djelatnosti, umanjit će se obveze plaćanja zakupnine za mjesece studeni i prosinac 2020. te za siječanj 2021. godine, razmjerno padu prihoda. Ova Odluka odnosi se isključivo na poslovne subjekte koji su navedenim mjesecima zabilježili pad prihoda od 40 posto ili veći, u odnosu na prihode koje su ostvarivali u istim mjesecima prethodne godine. 
Ovim mjerama Grad Slavonski Brod nastoji pomoći gospodarstvenicima u očuvanju radnih mjesta i ublažavanju posljedica pandemije na njihovo poslovanje.