fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Grad Slavonski Brod ponosan je što se nalazi na popisu gradova koji građanima u potrebi svakoga dana može osigurati topli obrok i mjesto na kojem mogu računati na pomoć.

Uspješnom suradnjom Grada Slavonskog Broda i Caritasa 2014. godine ostvaren je projekt pučke kuhinje u kojem svi socijalno ugroženi građani svakoga dana mogu dobiti topao obrok, a nedavno je Grad uredio i otvorio stalno prihvatilište za beskućnike kako bi im osigurao privremeni smještaj, a ujedno i hranu, vodu i struju, a što i čini u suradnji s Crvenim križem.

Ovim projektima pridružio se još jedan zahvaljujući inicijativi brodskih franjevaca. Iako franjevački samostan u Slavonskom Brodu već dugo vremena pomaže svim građanima s područja socijalne skrbi, jučer, 16. veljače 2021. godine otvorena je prva socijalna samoposluga u gradu koja se nalazi u prostoru samostana.

Grad Slavonski Brod ističe veliko zadovoljstvo otvaranjem prve socijalne samoposluge u Slavonskom Brodu te očekuje uspješnu suradnju te zajedničko djelovanje u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba socijalno ugroženih građana.