fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Mlade obitelji koje žele živjeti u Slavonskom Brodu imaju priliku riješiti stambeno pitanje po iznimno povoljnim uvjetima. Kako bi jednostavnije došli do svoje prve nekretnine i kako bi ih rasteretio velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće, danas je Grad Slavonski Brod raspisao još jedan natječaj za pravo građenja obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima za još 10 nekretnina.

Pet nekretnina nalazi se u ulici Marka Majstorovića, dvije nekretnine u Ulici Joze Martinovića i preostale tri se nalaze u Naselju kardinala Franje Kuharića, Ulici Augustina Kažotića i Dunavskoj ulici.

Mjesečne naknade za pravo građenja kreću se od 58,88 kn do 73,35 kn, a otkupne cijene nekretnina od 169,66 kn po m2 do 215,75 kn po m2. Površine nekretnina veličine su od 355,00 m2 do 531,00 m2.

Rok za predaju ponuda je 15 dana, a ponuditelji ne smiju biti stariji od 45 (četrdeset pet) godina i imati u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske koja rješava njihovo stambeno pitanje. Više o Natječaju za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Slavonskog Broda radi izgradnje obiteljske kuće s mogućnošću otkupa nekretnine možete pronaći na poveznici.

Mlade obitelji imaju mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina, a ako za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište mogu i otkupiti od Grada. Pri tome se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno. Nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji imaju rok od tri godine za izgradnju kuće.

Od  2017. godine, od kada je započelo projekt, do danas ukupno je 41 obitelj ostvarila pravo građenja obiteljskih kuća na zemljištima u vlasništvu Grada. Do danas je sagrađena 31 obiteljska kuća, dok je preostalih 10 obitelji u fazi rješavanja dokumenata potrebnih za gradnju.