fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Grad Slavonski Brod nastavlja s provođenjem do sada iznimno uspješnih projekata. Uskoro će, stoga, mladim obiteljima na raspolaganju biti najam dodatnih 10 gradskih stanova jer se trenutno izvode radovi na zgradama E i F. Tako se na zgradi E ovih dana zidaju pregradni zidovi prvog i drugog kata te dimnjak, a vrši se i žbukanje zidova. S druge strane, na zgradi F zidaju se zidovi drugog kata te stropne armirano betonske ploče. U obje se zgrade provode i radovi unutarnjeg razvoja vodovoda i kanalizacije te elektroinstalacije.

Projekt izgradnje novih gradskih stanova vrijedan je 5, 7 milijuna kuna, a riječ je o dvojnoj zgradi koja se izgrađuje u sklopu naselja za mlade obitelji. Svi stanovi koji se grade bit će trosobni (površina 62,54 m2), a sastojat će se od ulaznog prostora, dvije sobe, kupaonice, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje i ostave, a uz dnevni boravak je i vanjski natkriveni prostor (lođa).

Podsjetimo, nakon 10 godina mlade obitelji mogu otkupiti gradski stan te uplaćena najamnina umanjuje kupoprodajnu cijenu stana. Na ovaj se način pomaže mladima da dugoročno riješe svoje stambeno pitanje, pri čemu se ne obračunava nikakva kamata od strane Grada, niti mladi moraju ulaziti u kreditno zaduženje.

IMG_0166_resize.JPG IMG_0172_resize.JPG IMG_0174_resize.JPG