fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Zamjenica gradonačelnika, Marina Martić Puača, danas je u pet brodskih obitelji uručila vrijednu opremu za prvo dijete u obitelji u vrijednosti od 5.000 kuna. Oprema za bebe uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, a pomoću ove uspješne i popularne mjere želi se svakom prvorođenom djetetu s područja Slavonskog Broda omogućiti jednake uvjete na početku života. Grad Slavonski Brod  među prvim je gradovima u Republici Hrvatskoj koji poklanja vrijednu opremu svakom prvorođenom djetetu u obitelji, a onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme osigurana je jednokratna novčana pomoć od 1.000 kuna kako bi nadopunili ono što im nedostaje.

Podsjetimo, uz opremu za prvorođeno dijete, Grad Slavonski Brod isplaćuje i jednokratnu novčanu naknadu za novorođenčad u iznosu od 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Uza sve to, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo na božićnicu.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 217-022.

IMG_7372_resize.JPG IMG_7376_resize.JPG