fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača danas je uručila vrijednu opremu za novorođenčad u pet brodskih obitelji. Oprema koja sadrži krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne potrepštine ukupne je vrijednosti 5.000 kuna, a Grad Slavonski Brod prvi je grad u Hrvatskoj koji provodi ovu pronatalitetnu mjeru. Roditelji koji već posjeduju dio opreme imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 1.000 kuna kako bi nadopunili ono što im nedostaje, a Grad ,uz opremu za prvorođeno dijete, isplaćuje i jednokratnu novčanu naknadu za novorođenčad u iznosu od 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Uz sve navedeno, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti. 

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 217-022.

IMG_8858_resize.JPG IMG_8862_resize.JPG IMG_8863_resize.JPG