fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Danas je održana uvodna konferencija projekta „Zaposlena – faza II – pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda“.

Nakon uspješno provedene prve faze u kojoj je bilo uključeno oko 600 građana Slavonskog Broda, Grad Slavonski Brod od veljače ove godine korisnik je druge faze spomenutog projekta. Ovoga puta, u drugoj fazi projekta, 58 nezaposlenih žena dobilo je priliku steći nova radna iskustva, a riječ je o ženama u dobi većoj od 50 godina, ženama koje su žrtve nasilja te osobama s invaliditetom. Osim što je usmjeren prema nezaposlenim ženama, projektom se osigurava i odgovarajuća skrb te njega za 416 starijih i nemoćnih osoba s područja Slavonskog Broda.

Zaposlenice su primljene u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci, a s početkom mjeseca travnja krenule su s radom i brigom o starijim osobama.

Na uvodnoj konferenciji prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača obrativši se zaposlenim ženama u projektu: Nakon uspješne prve faze, izuzetno mi je drago da, u ime gradonačelnika Mirka Duspare, mogu iskazati zadovoljstvo za provođenjem i druge faze projekta „Zaposlena“ koji je do sada naišao na pozitivne reakcije svih korisnika. Beneficije projekta su jasne. Projekt pridonosi smanjenju nezaposlenih osoba na području našeg grada, a s druge strane osigurava pomoć starijim i nemoćnim građanima. Nastojat ćemo svake godine osiguravati sredstva iz europskih fondova kako bi nastavili ovaj hvale vrijedan projekt.

Projekt „Zaposlena“ faza II - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama financiran je europskim sredstvima u maksimalnom iznosu troškova od 4.998.565,00 kn. Projekt se provodi u okviru instrumenta »Zaželi - Program zapošljavanja žena- faza II“ te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.  Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod te Kreativna udruga „Obraduj sebe i druge“.

IMG_9096_resize.JPG IMG_9099_resize.JPG IMG_9103_resize.JPG

IMG_9108_resize.JPG IMG_9109_resize.JPG IMG_9111_resize.JPG

IMG_9117_resize.JPG IMG_9118_resize.JPG IMG_9120_resize.JPG

IMG_9121_resize.JPG IMG_9122_resize.JPG IMG_9127_resize.JPG