fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Zamjenica gradonačelnika, Marina Martić Puača, danas je u pet brodskih obitelji osobno uručila vrijednu opremu za prvo dijete u obitelji u vrijednosti od 5.000 kuna. Oprema za bebe uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode, a Grad Slavonski Brod ovom pronatalitetnom mjerom želi svima omogućiti jednake uvjete na početku života. Roditelji koji već posjeduju dio opreme imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 1.000 kuna kako bi nadopunili ono što im nedostaje, a Grad Slavonski Brod prvi je u Republici Hrvatskoj koji je uveo ovu mjeru darivanja prvorođenog djeteta u obitelji.

Uz opremu za prvorođeno dijete, Grad isplaćuje i jednokratnu novčanu naknadu za novorođenčad u iznosu od 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu u iznosu od 750,00 kuna.

Budući roditelji uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu mogu pronaći na sljedećim poveznicama:

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 217-022.

IMG_9383_resize.JPG IMG_9389_resize.JPG IMG_9392_resize.JPG

IMG_9395_resize.JPG IMG_9398_resize.JPG