fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Danas je gradonačelnik Mirko Duspara potpisao ugovore s mladim obiteljima o ostvarivanju prava građenja obiteljske kuće na gradskom zemljištu. Naime, temeljem raspisanog javnog natječaja u kolovozu kojim je bilo u ponudi devet gradskih zemljišta, od danas su pravo građenja obiteljskih kuća stekle četiri mlade obitelji na gradskim zemljištima u Naselju Josipa Franka, Mosorskoj ulici te Ulici Joze Martinovića.

Uz pomoć ove mjere, mlade obitelji stječu pravo građenja obiteljskih kuća na zemljištu u vlasništvu Grada na razdoblje od 99 godina, za što plaćaju mjesečnu naknadu, a nakon ishođenja sve potrebne dokumentacije mogu odmah započeti s radovima izgradnje obiteljske kuće te pri tome ne moraju odmah izdvajati znatna financijska sredstva za kupnju zemljišta. Nakon deset godina, mlade obitelji zemljište mogu otkupiti od Grada pri čemu se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenih mjesečnih naknada za pravo građenja.  Do sada je pravo građenja obiteljske kuće na gradskom građevinskom zemljištu ostvarilo preko šezdeset mladih obitelji, a s obzirom na odaziv, Grad će i dalje nastaviti s daljnjim provođenjem ove demografske mjere. 

Na javnom potpisivanju ugovora gradonačelnik Mirko Duspara mladim je obiteljima poželio što skoriju izgradnju svojih kuća, iskazao zadovoljstvo zainteresiranošću građana za ovu demografsku mjeru i zaključno istaknuo kako je završena izgradnja stanova za mlade obitelji te da će uskoro novih 10 obitelji pronaći dom u novim gradskim stanovima i na taj način riješiti svoje stambeno pitanje.

IMG_0209_resize.JPG IMG_0210_resize.JPG IMG_0211_resize.JPG

IMG_0212_resize.JPG IMG_0213_resize.JPG IMG_0215_resize.JPG

IMG_0218_resize.JPG IMG_0220_resize.JPG IMG_0223_resize.JPG

IMG_0224_resize.JPG IMG_0228_resize.JPG