fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Novi broj Glasnika uskoro bi trebao stići na adrese građana Slavonskog Broda. Novo 45. izdanje Informativnog glasila Grada Slavonskog Broda posvećeno je realiziranim projektima i projektima u tijeku koji su obilježili tekuću godinu.

„… predstavljam vam novo izdanje Informativnog glasnika Grada Slavonskog Broda u kojemu se nalazi pregled realiziranih projekata u ovoj godini kao i pregled onih projekata koji se trenutno provode, a čiji dovršetak, uvjeren sam, građani Slavonskog Broda željno iščekuju. Tekuća godina u mnogočemu je bila izazovna, ali rezultati koje smo ostvarili samo su potvrda da smo se uspješno prilagodili novonastalim okolnostima prouzročenima pandemijom koronavirusa.“, izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Nastavila su se velika ulaganja u sportsku infrastrukturu kao što su izgradnja pomoćnih terena te rekonstrukcija Športsko-rekreacijskog centra „Klasije“ te ulaganja za povećanje kvalitete odgoja i obrazovanja najmlađih građana. Grad Slavonski Brod ističe se kao grad koji je najviše sredstava uložio upravo u područje obrazovanja, a dogradnja osnovnih škola za uvođenje jednosmjenske nastave zasigurno će utjecati na pozitivan nastavak tog trenda.

Grad Slavonski Brod nastavio je s demografskim mjerama koje su jedinstvene na razini cijele Republike Hrvatske:

„Sve veća zainteresiranost mladih za uspješne programe stambenog zbrinjavanja kao i činjenica da Slavonski Brod u 2020. godini, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, bilježi 35 više rođene djece u odnosu na 2019. poticaj su nam da nastavimo i dalje s provedbom naših demografskih mjera jer je to sigurno ulaganje u budućnost ovoga grada.“, zaključio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Završena je izgradnja poduzetničkog inkubatora, uskoro se očekuje otvorenje novog autobusnog kolodvora, velika financijska sredstva uložena su u obnovu i dogradnju mjesnih domova te u područje komunalne infrastrukture gdje se na poseban način u ovoj godini ističe izgradnja pješačko-biciklističkih staza. Sve informacije o ovim projektima donosi novi broj Glasnika Grada Slavonskog Broda u kojemu je, također, priložen i letak pomoću kojega svi građani mogu iznijeti svoje ideje i prijedloge o  projektima koje smatraju važnima za daljnji razvoj Slavonskog Broda. Popunjeni letak moguće je predati u prostorima gradskih blagajni na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić i Gradskoj tržnici, a iste je moguće predati i na ulazu u Gradsku upravu Grada Slavonskog Broda. 

Obrazac je moguće popuniti i online na poveznici.

Glasnik Grada Slavonskog Broda možete pročitati i ovdje.