fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Brlickuca.jpgU povodu nedavnog otkupa Kuće Brlić, zaštićenog kulturnog dobra, gradonačelniku Mirku Dusparu stigla je čestitka prof. dr. Vinka Brešića, redovitog profesora na Katedri za noviju hrvatsku književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, jednog od najboljih poznavatelja djela Ivane Brlić Mažuranić i urednika Kritičkog izdanja sabranih djela Ivane Brlić Mažuranić u izdanju brodskog ogranka Matice hrvatske. U poruci zahvalnosti profesora Brešića stoji: „Nedavno čuvši da je Grad napokon otkupio Brlićevu kuću i tako ušao u posjed najznačajnije kulturne točke ne samo Broda i regije, već sasvim sigurno i sveukupne nacionalne baštine, dakle, da je Tebi i Tvome timu uspjelo ono što brojnim Tvojim prethodnicima nije, ne mogu a da Ti ne čestitam i izrazim svoju iskrenu i duboku zahvalnost.
Znam da si time kupio i veliku obvezu, ali si kupnjom dragocjenoga komada naše prošlosti ujedno kupio i onaj dio naše budućnosti bez koje je ona zapravo nezamisliva.
S poštovanjem i najsrdačnijim pozdravima, tvoj zagrebački Brođanin,  prof. dr. sc. Vinko Brešić, Odsjek za kroatistiku, Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu".