fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

Odlukom Gradonačelnika od 24. travnja 2018. (KLASA:550-01/18-01/32;URBROJ:2178/01-07-18-7) propisani su uvjeti i način ostvarivanja prava te iznos pomoći za nabavku opreme za prvo novorođeno dijete koju osigurava Grad Slavonski Brod.

Pravo na opremu za prvo novorođeno dijete ostvaruje se pod jednim od uvjeta:

  • da oba roditelja imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Slavonskog Broda prije podnošenja zahtjeva za opremu;
  • da roditelj podnositelj zahtjeva ima prebivalište na području Grada Slavonskog Broda prije podnošenja zahtjeva za opremu, a drugi roditelj ima odobren stalni ili privremeni boravak u Slavonskom Brodu Sukladno Zakonu o strancima, prije podnošenja zahtjeva.

Vrijednost opreme iznosi 5.000,00 kuna. Za sve buduće roditelje koji ispunjavaju uvjete za ovu mjeru, a nisu to još ostvarili, važno je naglasiti kako se moraju minimalno mjesec dana prije očekivanog termina poroda, dakle u 8. mjesecu trudnoće majke, izjasniti koji oblik pomoći za opremu za dijete žele iskoristiti. U tu svrhu potrebno je ispuniti zahtjev, koji je moguće preuzeti u Pisarnici Grada Slavonskog Broda te preuzeti na službenim stranicama Grada, a uz koji treba priložiti preslike osobnih iskaznica roditelja te liječnički nalaz kao dokaz da je riječ o prvoj trudnoći majke. Nakon podnošenja zahtjeva, potrebna oprema će na vrijeme biti dostavljena roditeljima na kućnu adresu u skladu s očekivanim terminom rođenja djeteta.

Grad je ostavio izbor i onim roditeljima koji već posjeduju dio opreme za bebu ili su većih financijskih mogućnosti za kupovinu opreme iznad vrijednosti koju Grad osigurava, da jednokratnom novčanom pomoći od 1.000 kuna dopune što ono im nedostaje. Ukoliko se roditelji prilikom ispunjavanja zahtjeva odluče za ovakav oblik pomoći, isplatom tog iznosa gube pravo na opremu.

Roditelj na zahtjevu utvrđuje da li želi opremu ili jednokratnu novčanu pomoć.

Zahtjev se može predati u pisarnicu Gradske uprave ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Prilog: