fbpx
Ispis
Kategorija: Vijesti

IMG 3251 resize

U Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda danas je potpisan sporazum o partnerstvu na projektu „Zaposlena“ – pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda vrijednosti 9.947.797,60 kuna. Projekt se provodi u okviru instrumenta »Zaželi - Program zapošljavanja žena, UP.02.1.1.05« te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ u stopostotnom iznosu. Ugovorno tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, dok funkciju posredničkog tijela obnaša Hrvatski zavod za zapošljavanje. Nositelj projekta je Grad Slavonski Brod, a partneri u provedbi su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Dom zdravlja Slavonski Brod i Kreativna udruga „Obraduj sebe i druge“. Podršku pri prijavi i provedbi projekta pruža Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda.

Ovaj novi gradski projekt omogućuje besplatnu nužnu pomoć starijim i nemoćnim osobama, a istovremeno pomaže i u osposobljavanju i zapošljavanju osoba koje će takvu pomoć pružati. Naime, na pružanju podrške u svakodnevnom životu 285 starijih osoba s područja Slavonskog Broda bit će zaposlene 62 žene koje su u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, a poseban naglasak je stavljen na one starije od 50 godina, žene s invaliditetom te žene žrtve nasilja u obitelji.

Kako je prilikom današnjeg potpisivanja ugovora istaknuo zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, danas na Međunarodni dan starijih osoba, kada svi trebamo razmišljati o tome kako olakšati život našim sugrađanima treće životne dobi, ovaj projekt dolazi kao rješenje čije su koristi i rezultati višestruki. Uz pružanje nužne pomoći i skrbi, projekt „ Zaposlena“ pomože i u smanjenju nezaposlenosti osoba koje su, na žalost, dulje vrijeme u evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Zamjenik gradonačelnika je u ime Grada Slavonskog Broda kao nositelja projekta zahvalio svim partnerima što su zajedničkim djelovanjem omogućili ovakvu vrstu pomoći starijim sugrađanima.

HZZ – Područni ured Slavonski Brod pruža podršku pri objavi oglasa za radna mjesta i selekciju kandidatkinja dok Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod pruža podršku pri odabiru krajnjih korisnika. Dom zdravlja - Služba za patronažu i Kreativna udruga Obraduj sebe i druge uspješnoj provedbi projekta doprinose kroz animiranje starijih i nemoćnih za uključivanje u projekt te kasnije i kroz izvješćivanje o stanju na terenu.

Sve informacije vezane uz oglas za radna mjesta dostupne su na internetskim stranicama Grada Slavonskog Broda i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Natječaj je otvoren do 9. listopada 2018. godine, a početak rada žena koje će pružati svakodnevnu pomoć starijim i nemoćnim osobama se očekuje početkom studenog ove godine. Također, Grad Slavonski Brod ovim putem poziva i sve starije sugrađane, kojima je nužna pomoć u svakodnevnom životu, da se jave u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Slavonskog Broda na broj telefona 217-083. 

Sadržaj ove vijesti isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

IMG_3245_resize.JPG IMG_3249_resize.JPG IMG_3251_resize.JPG

IMG_3254_resize.JPG IMG_3255_resize.JPG IMG_3258_resize.JPG

IMG_3263_resize.JPG IMG_3267_resize.JPG

 

Korisnik

mt_ignore
Grad Slavonski Brod


Projektni partneri
:
CSSSB
image001
logodz m

Kreativna udruga Obraduj sebe i druge

potenc

element2