Ispis
Kategorija: Vijesti
stefancic.jpgNa poziv „Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Štefančić“ iz Gornje Vrbe gradonačelnik dr. Mirko Duspara sa suradnicima danas je posjetio promidžbeni štand na Korzu upoznavši se sa sadržajem prve turističke priredbe „Dani malina 2009“ i  obilježavanja 20.godišnjice postojanja i proizvodnje Ekološkog obiteteljskog gospodarstva Štefančić, začetnika ekološkog uzgoja malina i proizvodnje vina od malina u Hrvatskoj.
Tom prigodom gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s OPG Štefančić, redovitim izlagačem na brodskom „Katarinskom sajmu“ i sudionikom brojnih gradskih turističkih akcija. 
Proširujući ponudu na temelju 20-godišnjeg iskustva u uzgoju ove voćne vrste i proizvodnji autohtonih vina od malina, OPG Štefančić odlučio se za iskorak u turističkom smjeru organizacijom prvih „Dana malina“ koji počinju u petak okruglim stolom o proizvodnji jagodičastog i bobičastog voća. Nastavak je u subotu, 20.lipnja danom otvorenih vrata i pozivom za Brođane i goste iz šire okolice da posjete obiteljsku plantažu malina u Gornjoj Vrbi, degustiraju voćne prerađevine i upoznaju se s novom turističkom ponudom.