fbpx
 
 

Povodom Dana grada Slavonskog Broda i blagdana svetog Ivana Nepomuka, danas je u dvorani Glazbene škole održana Svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz brojne goste i uzvanike, na Svečanoj sjednici prisustvovao je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Mirko Duspara koji se, osim ostvarenih projekata u protekloj godini, osvrnuo i na potrebu zajedničke brige i skrbi o javnoj gradskoj imovini, a svoj je govor zaključio čestitavši svim građanima Dan grada Slavonskog Broda. Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca poginulim Brođanima i braniteljima kod Središnjeg križa na Gradskom groblju, ispred Spomenika poginulim braniteljima kod Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić te kod spomenika Prekinuto djetinjstvo. Na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su i javna priznanja i nagrade Grada Slavonskog Broda pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem pridonijeli razvoju i ugledu Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Povelja počasnog građanina grada Slavonskog Broda“ dodijeljeno je:

 • JOSIPU STADLERU (posthumno)

Iskazujući poštovanje i zahvalnost, povodom 180. obljetnice rođenja i krštenja našeg sugrađanina, vrhbosanskog nadbiskupa, utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, apostola kršćanske ljubavi, velikana duha, kreposti i svetosti, pastoralne mudrosti i razboritosti koji je služeći čovjeku u potrebi pretakao vjeru u djela što ostaje kao duhovna baština i vrijedna ostavština, na ponos građana i grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Zlatna čaplja – nagrada za životno djelo“ dodijeljeno je:

 • IVANU RAGUŽU (posthumno)

Iskazujući sućut i najveće poštovanje za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnje nesebično zalaganje i pomoć u mirnodopskom vremenu, promicanje istine i zaštite ugleda i dostojanstva hrvatskih branitelja, hrvatske nacionalne tradicije i temeljnih vrijednosti na kojima je stvorena hrvatska država, na ponos građana i grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Grb Grada Slavonskog Broda“ dodijeljeno je:

 • vlč. TOMISLAVU ĆURIĆU

Iskazujući zahvalnost za svećeničko služenje i pastoralni rad, ustrajno promicanje zajedništva, općeljudskih i kršćanskih vrijednosti, nastanak nove župe kao vrijedne duhovne oaze za dobro pojedinca, obitelji, crkvene i društvene zajednice na ponos grada Slavonskog Broda i njegovih građana.

 • ŽELJKU KLINDŽIĆU

Iskazujući zahvalnost za dugogodišnji stručan i profesionalan rad, iznimne rezultate u razvoju naprednih tehnologija, internetskog stvaralaštva kao javnog dobra, entuzijazam i nesebično zalaganje kojim ostavlja neizbrisiv trag u promociji voljenoga grada Slavonskog Broda.

 • KRUNOSLAVU ZADRAVCU

Kako bi zahvalili za sveukupno sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnje nesebično volontersko djelovanje u mirnodopskom vremenu te svesrdno zalaganje u organizaciji i promociji sportskih aktivnosti na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

 • MARIJU SOSNIKU

Kako bi zahvalili za sveukupno sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnji nesebični volonterski rad u mirnodopskom vremenu, neiscrpan optimizam i svesrdno zalaganje u sportu invalidnih osoba, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

 • MARTI KLJAIĆ MARTIĆ (posthumno)

Iskazujući sućut i poštovanje za iskazano izuzetno zalaganje, organizirano djelovanje i nesebično pružanje potpore i motivacije u pomicanju granica osoba s poteškoćama te vrijedan doprinos razvoju javne svijesti o važnosti i potrebi zaštite mentalnog zdravlja na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

Javno priznanje i nagrada „Štit Berislavića“ dodijeljeno je:

 • MARICI MIKULIĆ

Iskazujući zahvalnost majci velikog srca, za nesebičnu borbu u ostvarivanju prava i potreba te ustrajno zalaganje u prevladavanju teškoća i ispravnog vrednovanja te zauzimanja za bolji način života djece s posebnim potrebama, na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

 • ZLATKU MILIĆU

Kako bi zahvalili za sveukupno sudjelovanje u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnje nesebično sportsko djelovanje, izniman doprinos u radu škole nogometa te poticanje razvoja svijesti djece i mladih o sportskom i zdravom načinu života, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

 • LUKI KRIJANU

Kako bi zahvalili za izniman doprinos u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske, dugogodišnje nesebično promicanje istine te zalaganje i pomoć u mirnodopskom vremenu, kao i organizaciju obilježavanja značajnih obljetnica i sportskih aktivnosti branitelja, na dobrobit građana i grada Slavonskog Broda.

 • OLGI ANDRUSENKO-DALIPI

Iskazujući zahvalnost koreografkinji, baletnoj umjetnici i plesnoj pedagoginji, za dugogodišnji profesionalan i stručni rad, poticanje plesne i glazbene kulture djece i mladih, značajne uspjehe i veliki doprinos u promociji baleta i plesnog koraka kojim ostavlja neizbrisiv trag u plesnoj umjetnosti na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

 • DAMIRU LOVIĆU (posthumno)

Iskazujući sućut i poštovanje za iskazanu izuzetnu snagu volje i duha, nesebično pružanje potpore i motivacije u pomicanju granica i prevladavanju poteškoća, kojim ostavlja neizbrisiv trag u promicanju aktivnosti osoba s invaliditetom te vrijedan doprinos sportskom životu, na ponos grada i građana Slavonskog Broda.

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Informativno glasilo

Informativno glasilo Grada Slavonskog Broda

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna
GRAD SLAVONSKI BROD

Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217

Kontakti Gradske uprave