• Gradska uprava
 • Tržnica
 • Bazeni
 • Kruzni tok
 • Svačićeva ulica
 • Kajak

perspektiva face resize

Jeste li nezaposleni, a želite usvojiti nova znanja, vještine i postati konkurentniji na tržištu rada? Iskoristite priliku i prijavite se na projekt „Perspektiva – Povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba u Slavonskom Brodu“!

Imajući na umu da se veliki potencijal kvalitetne radne snage krije među radno sposobnim, ali neaktivnim osobama koji se ne nalaze na burzi HZZ-a, Grad Slavonski Brod aktivirao je Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod te udruge HVIDR-a Slavonski Brod i Romsku organizaciju mladih Hrvatske u zajednički projekt kako bi isti animirali svoje korisnike, članove i njihove obitelji za socijalno uključivanje i zapošljavanje. Naime, ovom metodom otkrivaju se novi kanali komunikacije i pristupa prema nezaposlenim osobama, a pogotovo onim najjače pogođenim rizikom socijalne isključenosti.

Svrha ovoga projekta je otvoriti nove perspektive za zapošljavanje i socijalno uključivanje za 50 nezaposlenih osoba s urbanog područja Grada Slavonskog Broda kroz jačanje novih stručnih znanja te osobnih vještina.

U projekt se uključuju ciljane skupine ljudi: 10 pripadnika Romske nacionalne manjine, 5 osoba s invaliditetom te 35 dugotrajno nezaposlenih osoba.

Također, u projekt se uključuje ukupno 15 stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina.

Kroz programe obrazovanja, usavršavanja doškolovanja i ciljanje programe dodatnih mekih/transverzalnih vještina ojačat će se stručna znanja i vještine 50 nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina i pridonijet će se njihovoj socijalnoj uključenosti i povećanju njihove zapošljivosti. Nakon završetka projekta tržištu rada na raspolaganju će stajati 50 stručnih osoba čija znanja odgovaraju potrebama tržišta rada i baziraju se na teorijskoj i praktičnoj izobrazbi. Nadalje, pripadnici ciljane skupine projekta bit će osnaženi karakteri s primjerenim mekim i transverzalnim vještinama koji uživaju podršku stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina te su idealni kandidati za zapošljavanje.

Ukoliko ste pripadnici marginaliziranih skupina ljudi, nezaposleni i želite se usavršavati prijavite se na projekt Perspektiva na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a za sva dodatna pitanja možete se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Gradske uprave u Slavonskom Brodu na broj 217 – 086.

Prilikom prijave potrebno dostaviti:

Za podskupinu ciljane skupine osoba romske nacionalne manjine:

 • potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a ili, ukoliko osoba nije u evidenciji

HZZ-a, Izjava osobe da nije redovit učenik ili student te da nema posao, a raspoloživa je za posao i aktivno traži posao i

 • Izjava osobe o pripadnosti nacionalnoj manjini.

Za podskupinu ciljane skupine osoba s invaliditetom:

 • potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a ili, ukoliko osoba nije u evidenciji HZZ-a, Izjava osobe da nije redovit učenik ili student te da nema posao, a raspoloživa je za posao i aktivno traži posao i
 • nalaz, rješenje ili mišljenje relevantnog tijela vještačenja o vrsti oštećenja ili potvrda o upisu u Hrvatski registar osoba s invaliditetom.

Za podskupinu ciljane skupine dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci):

 • Ukoliko su u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a – potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a iz koje je vidljiva nezaposlenost duža od 6 odnosno 12 mjeseci ili
 • Ukoliko nisu u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a – izjava osobe da nije redovit učenik ili student te da nema posao, raspoloživa je za posao i aktivno traži posao treba sadržavati informaciju o razdoblju nezaposlenosti (iznad 6 odnosno iznad 12 mjeseci) i osobna iskaznica; ili ispis iz e-radne knjižice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Interes Grada Slavonskog Broda za provedbu ovog projekta leži u želji da ostvari gospodarski razvitak uz smanjenje stope nezaposlenosti odnosno povećanje stope zaposlenosti lokalnog stanovništva. Uzimajući u obzir zabrinjavajući odljev mladih radi zaposlenja u inozemstvu s jedne strane te s druge strane prijetnju lokalnih tvrtki za uvozom radne snage, Grad želi kreirati povoljno okruženje za život, rad i poslovanje.

Ukupna vrijednost projekta je 1.489.910,52 kn od toga je iznos EU potpore 1.489.910,52 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 13.3.2020. do 13.03.2022. godine.

Napomena: Svi programi uključeni u projekt besplatni su za njegove korisnike.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice:

 projekt resize

 Korisnik:

 

         

  Grad Slavonski Brod 

 

Projektni partneri: 

             

 Partner u pripremi i provedbi projekta:

 

 

Obrasci

Obrasci za podnošenje zahtjeva, zamolbi i sl.

Pristup informacijama

Pravo na pristup informaciji ostvaruje se podnošenjem zahtjeva

Prijavi problem

Mobilna aplikaciju za brže rješavanje komunalnih problema

Ured za građane

Brže i učinkovitije rješavanje predmeta koji se vode u upravnim odjelima Grada.

Servis 48 sati

Imate li ideje, prijedloge, pitanja o područjima za koja se brine grad Slavonski Brod.

Službeni glasnik

Službeni glasnik

Proračun Grada Slavonskog Broda

Proračun Grada Slavonskog Broda

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Cjenici i opći uvjeti komunalnih usluga

Ugovori i javna nabava

Ugovori i javna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Jednostavna bagatelna nabava

Oglasna ploča

Oglasna ploča

Važeći prostorni planovi

Važeći prostorni planovi

Glasnik Grada

Glasnik Grada

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U Svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Katarinski sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Dječji sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Božićni sajam

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Sajam cvijeća

Javni gradski bicikli

Unajmi bicikl putem terminala, mobilne aplikacije ili pametne kartice i uživaj u vožnji!

Hotspot u gradu

Trg Ivane Brlić-Mažuranić, Gradska tržnica, Brodska Tvrđava, Franjevački samostan

Digitalna pisarnica grada

Status vašeg predmeta možete provjeriti unosom korisničkog pina

0800 200 217

Ostavite Vašu poruku na besplatnom info broju

stanovi vdoesna

Grad Slavonski Brod, Vukovarska 1, HR-35000 Slavonski Brod, Tel: +385 (0)35 217 000
Radno vrijeme Gradske uprave: Ponedjeljak-Petak od 7.00 do 15.00 sati
Besplatni info telefon: 0800 200 217
Kontakti Gradske uprave

 

facebook YouTube vimeo 
hrendeit